O bolnici

Sam naziv "Naltrexzone" je nastao da bi se istakao značaj drugih, novih i prihvatljivijih terapija u lečenju bolesti zavisnosti (Naltrekson - "Nalorex") od dosadašnje dugogodišnje i neefikasne prakse upotrebe supstitucione metode lečenja Metadonom.

Bolnica “Naltrex Zone” je osnovana 2008. godine kao deo svetskog lanca istoimenih bolnica za lečenje bolesti zavisnosti.
Lekari naše bolnice inicirali su osnivanje Udruženja Adiktologa Srbije 2010. godine i članovi su upravnog odbora.

Takođe, prvi smo u Srbiji uveli neke od novijih metoda lečenja kao što su:
  • Buprenorfin (Suboxon) kod opijatne zavisnosti
  • Depo naltrekson sa produženim delovanjem ("blokator") od jednog do šest meseci, primenljiv takođe kod opijatne zavisnosti, ali i kod pušenja, alkoholizma i patološkog kockanja

Naša bolnica koristi napredne medicinsko-farmakoterapijske pristupe koji daju šansu i teškim zavisnicima koji su probali sve i nisu uspeli. Posebno smo ponosni na primenu sofisticiranih metoda prevođenja sa metadona kao supstitucione terapije na farmakoterapiju blokatorom ili buprenorfinom kao supstitucione terapije bez neželjenih efekata primene.

Naša misija
Jedna škotska poslovica kaže - "Ono što se može učiniti bilo kada, neće se učiniti nikada". Tu smo da pomognemo svima koji treba da dobiju trku sa vremenom, jer za bolesti zavisnosti je uvek minut do 12 i niko sa sigurnošću ne može predvideti koliko će trajati njegov minut. Uvek imamo na raspolaganju najnovija dostignuća savremene adiktologije, ali nam za početak naše misije i Vašeg uspeha treba ona najvažnija odluka koju ćete doneti u životu. Odluka da se promenite i živite.
Naša Vizija
Postojimo već sedam godina. Bili smo pioniri nekih najnovijih uspešnih metoda lečenja u Srbiji, sve vreme sarađujemo sa svima koji žele da idu u korak sa onim što je provereno dobro u svetskoj medicini. Mnogima smo pomogli da se izleče, većini da razumeju svoju bolest i nekima samo da učine taj najteži, prvi korak. Želimo da rastemo i napredujemo, saznajemo sve više o problemu zavisnosti i jednoga dana kada opisujemo svoju viziju, stavimo tačku odmah iza - Većini smo pomogli da se izleče.

Smeštaj u bolnici

Bolnica je smeštena u mirnom i bezbednom kraju Beograda (Južni bulevar 166, na Vračaru). Sigurnosni sistem uključuje kamere, stalnu 24-časovnu službu obezbeđenja, elektronsku i daljinsku kontrolu ulaza.

Infrastrukturu čine ambulantni i stacionarni deo. U okviru ambulantnog nalaze se lekarske ordinacije i prostor za grupni rad, dok stacionarni čine bolesničke sobe u kojima se sprovode detoksikacioni tretman.

Bolničke sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i četvorokrevetne sa najsavremenijom medicinskom opremom. Sve sobe su klimatizovane i u svakoj sobi se nalazi televizor sa kablovskim programom.

U zgradi bolnice nalazi se i prostrani dnevni boravak sa čajnom kuhinjom i terasom, gde je dozvoljeno pušenje u skladu sa propisima Ministarstva Zdravlja Republike Srbije.

Kućni red bolnice je baziran na principima terapije i lečenja zavisnika, sa posebnim naglaskom na poštovanje privatnosti i neometanja drugih osoba, kao i stručnog tima u procesu lečenja.

Specijalne mere obezbeđenja su uvedene da bi se sprečilo unošenje psihoaktivnih supstanci i alkohola u zgradu bolnice.

Napravite prvi korak kontaktirajte nas